D08: 30.JUL2016Curonian Spit, LT → Klaipéda, LT → Plateliai, LT
V sobotu ideme do prístavu. Cesta späť sa neplatí.
V Klaipéde zaparkujeme pri tržnici a hneď na prvom námestí čapujú pivko. 0.4L za 2.5EUR. Majú tam aj super sedenie a sledujeme ako ozvučújú námestie a nastavujú premietacie plátno.
Potom sa napapkáme. K pivu tu predávajú na pásy nakrájaný chlieb vypražený v tuku. S omáčkami, nasucho alebo s roztopeným syrom. Pozrieme si galériu s jantárom a túlame sa po tržnici, na ktorú sa premenilo centrum mesta. V stánkoch predávajú krásne keramické výrobky, ľanové a vlnené oblečenie. Nechýbajú samozrejme ani udené ryby a údeniny od výmysli sveta. litrové pivá od výmyslu sveta a veľa veľa jedla. Kupujeme si aj megakrowku za 1EUR. Motanicu po meste zakončíme super peperoni pizzou za 7EUR a fičíme na jazerá.
Cheme si ešte pozrieť duny pred párty mestom Palanga, no nevieme tam trafiť. Zato sa nám podarí v sobotu večer trafiť do Palangy a sme si istý, že ak sem náhodou niekedy ešte prídeme, tak určite nie cez víkend. Frčíme teda ku jazerám, zaparkujeme a i keď je už celkom zima ideme sa pozrieť ku vode. Okolo nás prepochoduje statná dáma a kým ju dobehneme, už je v plavkách a vchádza do vody. Idem za ňou pozrieť teplotu, no prudko vybehnem von. Zdá sa mi príšerne studená. Možno je to len studeným vzduchom.