D22: 13.AUG 2016 Saaremaa → Haapsalu → Tallinn
Celú noc strašne leje a na trajekte to s nami celkom hádže. Dúfam len, že nikto okolo nás nezabudol zatiahnuť ručnú brzdu. Môjmu ľahkému žalúdku nepomáha ani lassi s lahodnou príchuťou kiwi-zelený čaj a 400g jogurtu. V Haapsalu obedujeme v aute a potom objavíme super trh s jedlom. Tak sa premôžeme aspoň na grilované prasiatko a megaštipľavou horčicou. Na Čajkovského lavičku to v tomto počasi nevidíme. Omrkneme ale aspoň hrad s tragickou vežou bielej panny.
V Talline sa brodíme hordami výletníkov zo zaoceánskych parníkov, obzeráme nekonečné obchody s jantárom, hľadáme čaro mesta a čakáme kým príde piata hodina, kedy sa výletníci vrátia na svoje lode.
Pred dažďom sa uchylujeme do Hessburgeru, kde vtrhne horda báb na rozlúčke za slobodou a v dobových kostýmoch sa dobíjajú na toalety. Neskôr vidíme ešte inú partičku v minisukniach, čo je v tej zime a daždi priam až groteskné.
Relaxujeme v altánku a prichádza trojka teenagerov s troma sáčkami senvičového chleba a fľašou Fizzu (ľahký alko nápoj ~ cider). Tipujem, že sa idú napchať niečím domov, no oni si sadnú opodiaľ a kŕmia holuby, čajky a havrany. Veľká čajka sa chlebom skoro zadrhne, musí ho vyvrhnúť a pokúša sa ho zobákom rozcvaknúť. Havran zobere celý krajec a mizne v parku.
Dávame centru ešte jednu šancu a obzeráme vysvietené námestia. Na jednej uličke celkom príjemne hrá sláčiková kapela.
Počas dažďa dávame shopping v Zara a potom večeriame najlepšiu pizzu a cestovinu vo Vapiano.