D12: 2014/05/11 Sighisoara
Hladní ako vlci skúšame raňajkové šťastie v najlepšom podniku – v Central Park Hoteli. Tam ale majú len biedne vyzerajúci bufet za 30Lei, tak zase zapadneme v Bulvarde. Tam majú setové raňajky až za 35Lei, ale dá sa nakombinovať po častiach čo chceme. Napapkáme sa výborne a pracujeme trochu online. Aby sme nesedeli len tak naprázdno, dáme si čapované pivko. Každý svoje, 4-decové. Plánujeme piknik na citadele na kopci, no nie je tam žiadne dobré miesto. Nakoniec sme zapadli v tieni pri dvoch pároch, ktoré sa dokola fotili v rôznych oblečeniach. Spravili sme si piknik a nie len to. Obzreli sme Drakulov rodný dom aj susediaci orloj.
Z kopca sme videli bazén, tak že sa reku schladíme v tomto teple, no cestou sme objavili podnik s lacnými drinkami (Aperol Spritz za 8Lei, a 250mL vína za 4LEi) a zapadli sme tam. Popíjali a v rámci pitného režimu zaradili aj zopár pollitrákov vody a výborné Yoga čajíky. Domáci oslavovali neďelu, tak bolo celkom veselo. Vykrikovali, vypiskovali, púštali hudbu na plné gule a najväčší krikľúň sa s nami chcel veľmi vyprávať. Tak som si aj s nimi štrngol aj pokúšal zistiť zdroj jeho veľkej radosti, no nič konštruktívneho som sa nedozvedel. Chaloš si jednoducho vyhadzoval z kopýtka. Ale však aspoň bola atmoška. Na naše prekvapenie tam do toho hluku prišla aj babka v čiernom a zadelila si ¼ litra vínka. Tak som sa s ňou aj vyfotil.
Večera sa nám vydarila v Binder Bubi, nóbl vyzerajúci podnik pár metrov od nášho auta. Pochutnali sme si na guláši z diviaka a jeleňa a Katkinej obľúbenej mămăliguță– kukuričnej kaši. Napapkaní sme sa ukladali spať a musel som zatiahnúť ručnú brzdu, aby sme neťukli auto pred nami.