D041: 2015/12/22 Quilotoa Loop D4:  Quilotoa
Mali sme si včera predsa len počkať na ten čaj. Katku pobolieva hlava. Tých 3900mnm je predsa už trochu vysoko. Za 6 hodín obiehame lagúnu, s pohodenými predavačmi občerstvenia. Ešte si zbehneme dole ku vode, kde stretneme nášho včerajšieho psa, počlnkujeme sa 30 minút a hodinu šlapeme hore. Na hrane krátera ešte len zapadá slnko, tak si u nás zoberieme pivko a vychutnávame posledné teplé slnečné lúče. K píše lokálnej dievke básničku v angličtine s témou Xmas ako jej domácu úlohu.
Večeriame s internetom. Po pivko si musíme zbehnúť do obchodu. Keď ho otvárame, tak riadna šupa, postarší Frantíci si myslia, že to je šampanské a majú z toho veľký zážitok. Už sa nám viackrát stalo, že keď vo vyšších polohách otvárame pivo, čo bolo fľaškované v nížinách tak to strieľa a aj strieka. V tomto prípade to našťastie iba strieľalo.
Frantíci nemajú drobné, tak nechajú mladej 2 doláre prepitné na 8dolárovom účte. Tu vidím v praxi, ako je zrazu z 1.25USD piva 2USD pivo.
Mladá už zatvára, tak nás skásne a my jej miesto tipu dávame lízatko. Na hoteli po večeri  lízatkujeme všetci, 6 dospelých a jedno dieťa, ktoré z toho má nesmiernu radosť. Frantíci (iní ako v reštike), čo tu boli aj včera nám vyprávajú, ako idú na svoju jachtu a idú sa s ňou plachtiť až do Mikronézie. Chlapík 8 mesiacov v sezóne učí plachtenie vo Francúzsku a potom 4 mesiace v Paname chartruje loď a vozí ľudí na San Blas.
Sme radi, keď my sme už o 18.00 najedení ale Frantíci musia čakať na jedlo do ôsmej. Toto, okrem práškov v jedle je najväčší problém s jedlom zahrnutým v cene.