D040: 2015/12/21 Quilotoa Loop D3:  Chugchilán Quilotoa
Prepchali sme sa na raňajky, že nám aj dlho trvalo, kým sme vyrazili. Cestou sa nás znalci pomerov potuteľne pýtajú, či ideme do Quilotoy.
Prejdeme cez smetisko a klesáme až ku rieke. Potom už len stúpame a stúpame.
Na kraji kaňonu ideme na vyhliadku a tam sa našlapaní z huayusa čaju hodinu vykecávame na slnku so Švajčiarskym turistom Danielom. Tiež robil Chimborazo, no nevyšlo mu to.
Máme ešte dlhú cestu pred sebou, tak sa vraciame na chodník. Pridá sa k nám pes a stretávame prvých turistov. Aspoň vieme, že ideme dobre. Pes nás eskortuje do najbližšej dediny, kde ho vybrechá zúrivý čierny pes. Zaháňam sa naňho síce paličkami, ale nášho verného sprievodcu už odohnal. Ani sme mu nestihli dať na rozlúčku kreker.
Na konci dediny ale získavame čiernobiela fenku, ktorá sa odlepila od posledných 4roch turistov v protismere. Trochu ma rozčarovala, keď zjedla ľudsky vyzerajúci výkal na chodníku. Pri obede nás ale zachránila od hordy oviec. Tak sme jej dali 3 krekry. Plechovku od tuniaka sme nechceli riskovať, aby sa náhodou nedorezala.
Nakoniec sa predsa len stratíme, i keď fenka nám celkom zodpovedne ukazovala cestu.
Po ôsmich hodinách dorážame do Quilotoy a zapichneme do prvého hostela, kde malá medzi rečou zapotí, že ubytko bez jedla je za $5 na hlavu. Nechce sa nám už nič iné riešiť tak ideme do toho. Mama síce hovorí, že je to za 6, ale nakoniec jej platíme len 10ku. Nie je moc nadšená, ale pustí nám aj teplú vodu a dá uterák. Pivo je tu až za 2USD, čo sa mi zdá obťah oproti predošlým dedinám, tak si dnes prvýkrát žiadne nedáme. Nafutrujeme sa tuniakom s avokádkom a ideme sa zohriať do postele. Chceli sme ešte čaj, no teplá voda nie je. Pánko povie, že bude o 5 minút, no nám sa už nechce vyliezať do tej zimy a nemáme pocit, že by sme boli smädní.
Keď sa ako tak rozohrejeme, pochechtávame sa na rozprávke Rio 2, až sa celý dom trasie. Taktiež sa nám trasie strecha, to je ale od vetra, sme na hrane krátera. Ťupíci dali pod škridly čiernu fóliu a tá vydáva šuštivé zvuky.