D1: 2014/apríl/30 Prievidza → Nitra
Vyrážame rekordne neskoro ešte aj na náš štýl. Cesta pod horou pred Nitrou je pekne rozbitá. Presnú adresu domu nemáme, ale K sa cíti, že to podľa záclon nájde. Ako šoférovi mi to priíde maximálne vtipné, ale podarí sa jej to. Nora nás už aj s jej 7 ročným Kubkom čakajú. Strávime príjemný večer ako Kubkovi žiaci, popíjaním výborného vínka a skórovaním poznámok za vyrušovanie. Kubko ide spať a pridáva sa k nám Norin partner Petr.

D2: 2014/05/01 Nitra
Mierne dochrámaní po včerajšku sa po výdatných čízkejkových raňajkách presúvame na námestie pred divadlo A. Bagara a čakáme na výletný vláčik. Čakanie si krátime poprávkovým pivkom v čínskej reštaurácii.
Vo vláčiku sa mi páči, ujme sa nás 5 ročný chlapček Adamko a názorne ukazuje to, čo počujeme z reproduktorov. Park vyzerá super, hore na hrade sa zastavíme, vypustíme ohriate pivko a popozeráme výhľady. Zvezieme sa aj dole a navštívime krčmu pod agátmi. Je parádne počasie a vidíme viacero mimookresových áut s turistami. Dokonca aj maďarské ŠPZky. Veľmi sa mi páči a zdá sa mi to aj akosi lacnejšie ako v PD. Presúvame sa do parku na piknik. Cestou ešte pribalíme pre Kubka kamoša – 3 ročného Peťka s ockom.
Park je úplne super, so zvieratkami, poníkmi na jazdenie, trávou na piknikovanie a kopcom prelieziek.
Unavení slnkom zostávame už len pri telke a práci na byte.