D32: 2013/ 01/07 Monterrico
Konečne pri mori (oceáne). Už sme boli moc dlho vo vnútrozemi. Tak sme zobrali ranný chicken bus (ktorý mal ísť 0500, stepovali sme tam na radost domácich uz 4.30, ale nakoniec šiel az 0530, medzitým asiiba 30 do Guate), prišli ráno na pláž, ubytovali sa v prvom hoteli. Našiel som si knižku, omočil sa v oceáne, vyvalil sa v hamaku a dovolenka sa mohla začat. Čítal som až do večera, prerušovaný len občasným omočením/schladením sa (moc nefúkalo) a pivkom a jedlom.
Pláž nás fascinovala do takej miery, že dva dni neskôr sme tu ešte stále, hľadáme si zámienku zostať (zbúchanie letáku – pre hotel kde spime, uvidime aký dostaneme deal…).
Jedlo je super, každý deň lepšie a lepšie, skúsili sme už ryby na všetky spôsoby, ceviche a krevety na cesnaku, biely XL aj 5 aj 12 ročný rum, dyňový aj kávový aj mixovaný ovocný drink s mliekom, a stále nemáme dosť.
Každý večer striehneme na západ slnka, na nekonečnej pláži vystlanej čiernym pieskom.
Pláž je širokánska a koniec nevidno. Je na nej málo ľudí, vlny su celkom divoké (prvý krát ma prekrútilo, tak, že nohy do vzduchu a hlava do piesku (naštastie bez kontaktu), vykrútilo mi rameno, keď som si vo vlne chcel pridržat plavky (zlý nápad) a dnes aj tak, ze pri odlive som zapichol hlavu do piesku, cítil som po tom chvíľku natiahnutý krk. myslím, že skúšať to s ňakým bodyboardom by bolo dosť nerozvážne. Katulienku pritopilo hneď prvý deň, tak je opatrná a vyberá si hlavne odliv, ked je oceán kľudnejší. Je to rajská nádhera, divý ocean a vriaca vulkanická pláž.