D1920: 13.14.08.2019 JurmalaRigaJurmala

Po raňajkách v bistre 13.8. a nastriekaní reťazí vyrážame do Rigy. Dnes za nami priletí Marika. Cyklo cesta (24km) nie je ktovie ako značená, tak sa nám podarí aj stratiť. Prichádzame ale viac menej zosynchronizovane pred office agentúry prenajímajúcej byty. Bývame v centre centrovitom, na 3 poschodí starobylého domu. Po menúčku vyrážame v už daždi na centrálne trhovisko. Budova trhu sú konvertované hangáre na výrobu vzducholodí z 1SV. Celkom to tu upgrejdli, najmä hangár s food courtom. Kým sa vymotkáme von, už svieti slnko. Obehneme si pár turistických miest, zapadneme na HH pri dóme a nakoniec na večeru do Folkklubs Ala Pagrabs.
Batožinu nechávame 14.8. na recepcii officu, a po neskorých raňajkách pred Monumentom Slobody a lúčime sa s Marikou. Ostaneme ešte do 16h, motkajúc sa mestom, ktoré sa nám takto na tretiu návštevu dostalo konečne pod kožu.
V Jurmale sme s posledným slnkom, kaviárové guličky sa ligocú v západe. Dnes fúka ako o život.

D21-22: 15.-16.08.2019 Augustów, PL  Frýdlant nad Ostravicí PD

Privstaneme si a niečo po 6 ráno vyrazíme smer 15.8. domov. Postupne sa začína vyhrievať auto, vraciame posledné fľaše v Mariánpole, LT, kde v perfektnej Maxime otestujeme ďalšiu dvojicu neuveriteľných šalátov. Tie kombinácie surovín a chutí je nenapodobiteľná. Augustów, PL je plný dovolenkárov a až po dobrej chvíli prídeme na to, že je sviatok Panenky Márie. Jazerná pláž a pontóny sa celý deň kúpu v slnku. Na večeru vyberáme bajky a doprajeme si výhľad v západe od paláca na vode. Guláš v vola a menšia verzia zepelínov je slušná. Na bajkoch si ešte obehneme časť jazera a tesne pred západom smerujeme prázdnou diaľnicou za Varšavu. Raňajkujeme 16.8. v Mekesi, pred ktorým sme spali celú noc ako zarezaní. Na to, že bol super spln sme sa vyspali úplne do ružova. Čaká nás posledných 6+ hodín do PéDečka. Vo Frýdlante nad Ostravicí sa konečne dostaneme k burgru a po daždi rozkopanými Nedožerami k Rožankovi po Raduškov darček k tridsiatke na zajtrajšiu oslavu.