D27: 2014/05/26 Corbu → Constanta
už aj Éčková cesta z Corbu smerom na Constantu je dosť rozbitá. Čo je dosť prekvapivé. Chceli sme a zastaviť v Mamaia, vyzerá to dobre, no nakoniec len tak prefrčíme a pokračujeme do Constanty. Zapadneme do malého miestečka, kde parkujem na Xkrát a spôsobím malú zápchu, ale sme radi a len 900m od centra. Centrum vyzerá dost desne. Staré mesto je rozbité – všade opravujú dlažbu, kedysi pekné budovy opustená alebo ošarpané. Iba okolo jedného námestia s múzeom je to ako tak živé a na úrovní. Sme prekvapení. Zapadneme na fajný kebabík a pracujeme až do poobedia.
Prejdeme sa ku Kasinu, to je tiež v zlom stave. Večeriame výbornú rybu a bravčové rebierka. Extra si k tomu vypýtame nakladanú zeleninu, že na zlepšenie trávenia. Tá zelenina sa nám ale nakoniec stane osudná.
Ideme sa trochu vyplážovať na parádne kľudnú mestskú pláž. Jej jedinými dvoma nevýhodami je, že z mesta treba ísť po schodoch a voda je veľmi dlho plytká. Prepiknikujeme západ slnka a ideme spať. V noci je príšerné teplo. Bruchá nám škvŕkajú ako keby niečo nebolo v poriadku.