D10: 2014/05/09 Sibiu → Bran
Pri rannej káve na benzínke sa mi podarí polámať okuliare na WC. Skočím do Lidla, či nemajú sekundové a nakoniec ho zaskórujem na benzínke. Vyrobené v niekde v južnej Amerike. Od radosti, že som to zlepil som nechal okuliare aj lepidielko na palubnej doske a vyrazili sme do Lidla, že skúsime nejaké fajné rumunské vínka. Nakúpili sme a zistili, že teplo zo slnka vyfúklo lepidielko z tuby a polepilo nám celú palubovku. No pekne.
Nedáme sa ale odradiť a fičíme smer Bran. Tam to vyzerá huste vyparkované, tak prefrčíme dedinou, otočíme sa na jej druhom konci a zaparkujeme pri Múzeu stredoveku. Je tam kopec miesta a nevyzerá, že by vyberali. Rozbalíme piknik na velikej lúke s výhľadom na hrad a užívame si slniečka, ktoré občas vykukne spoza mrakov. Rumunský sekt robený tradičnou metódou je fajn, len v Lidli majú predsa len trochu teplo.
Prepiknikujeme celý deň, aj si na dečke trochu zdriemneme. Zobudí nás stádo oviec, no pekne. Rozhodneme sa zbehnúť do supermarketu a nakúpiť na večeru. V obchode majú aj slušné presso za 1Lei a k tomu zajedáme perníčky. Začína pršať, tak nakoniec predsa len večeriame v reštike. Pekná tradičná izba a výborné sotéčko – Tochitura.